Gi slipp på angst og ubehag

Ved å beskrive angsten utenfor oss selv og bevege den mot og fra oss, kan vi også gi slipp på den.

Angst er en sterk følelse av ubehag, som en redsel uten at det er noe å være redd for. Men selv om vi vet det, så er den der likevel.

Dette er en metode for å redusere eller til og med fjerne angst. Tenk deg at angsten din kan fremstå like foran deg. Hvordan ser den ut? Hvilken farge, form, temperatur har den? Hvilken lyd, lukt og smak har den? Dette utgjør nå symbolet på din angst.

Tenk deg at du plasserer angstsymbolet lenger vekk. Hvordan kjennes det? La det komme litt nærmere. Kjennes det? La det nå gå helt tilbake til motsatt ende av rommet. Ta det sakte tilbake mot deg igjen og stopp akkurat når du ikke vil at det skal komme nærmere. Tenk deg at du har en hjelper som så tar angstsymbolet og hiver det ut døren eller vinduet. Bort, ferdig med det.