Selvhypnose

Selvhypnose er en effektiv måte å påvirke oss selv på en positiv måte. Vi gir oss selv ganske enkelt instruksjoner på de områder vi ønsker.

Det hender at vi fantaserer eller tenker på ting som skal skje. Det kan være det oppstår en viss bekymring eller til og med angst. Disse bekymringene slår sjelden til. Så vi kan se at vi av og til bruker vårt kreative sinn til å skremme oss selv. Istedenfor å skremme oss selv kan vi bruke vår kreative intelligens mer produktivt. Dette er formålet med selvhypnose.

Alle toppidrettsutøver og næringslivstopper bruker coaching for å hjelpe seg til å få riktig innstilling for det de ønsker å oppnå. Selv om vi kanskje ikke ønsker å oppnå ekstreme prestasjoner så ønsker vi alle å føle at vi bruker våre evner på en god måte – alene eller sammen med andre. For å gjøre dette trenger vi ikke bruke dyr coaching. Vi kan isteden lære oss selvhypnose og påvirke oss selv for å oppnå de tingene vi ønsker. Når vi bruker selvhypnose tar vi ansvar for oss selv.

Selvhypnose består av å gå inn i hypnosetilstanden og gi oss selv den programmeringen vi ønsker. Det er faktisk ikke så vanskelig. Å snakke til vår egen underbevissthet er som å snakke til et 9 år gammelt barn. Vi bruker enkle setninger og ord som skaper engasjerende følelser og bilder. Det er viktig å snakke i nåtid, være konkret og unngå negative utsagn dvs. ikke bruk ordet «ikke».

Jeg har laget en innspilling for handlekraftig selvtillit som er basert på boken «Self-Hypnosis – Key to your Inner Power» av Gil Boyne (som utviklet Transforming Therapy). Teksten finner du her. Hvis du vil, kan du lage din egen versjon, eller bare bruke min.

For å gå litt videre kan du skape et eget symbol for hva alle disse positive forslagene betyr for deg. Da kan du senere tenke på symbolet når du ønsker å aktivere hvordan forslagene påvirker deg, for eksempel før du skal holde et foredrag eller lignende.

Når vi gjør selvhypnose må vi ta initiativene som kommer på alvor. Vi er nødt til å handle. Men nå kan det være at vi oppdager at handlingene blir mye mer interessante når vi ser dem som et uttrykk for vår kreative intelligens.