Vektreduksjon

Hypnoterapi støtter tradisjonell vektreduksjon og tilbyr unik hjelp1 for å oppnå ønsket vekt. Hypnose kan med fordel brukes for å støtte tradisjonell vektreduksjon2 ved å hjelpe oss til å:

Det unike med hypnose er at det kan hjelpe oss til å:

  • etablere en indre tro på at vi kan oppnå våre mål ved å visualisere et fremtidig jeg. Dette er meget viktig for å oppnå vellykket vektreduksjon.
  • få kontakt med metthetsfølelsen ved å bruke sultskalaen. Det dreier seg ikke bare om å slutte å spise i tide. Det dreier seg om å kjenne at vi er mette.
  • gi slipp på godtesuget. Godteri er egentlig unødvendig. Det finnes en mengde godsaker som er mye bedre – og mye sunnere. Hvis du har utviklet en avhengighet til sukker bør du lese dette.
  • unngå å spise på følelser. Mange av oss spiser når vi kjenner på noe vi ikke ønsker, bevisst eller ubevisst. Og selv om vi er det bevisst, så er det ikke så lett å la vær bare med viljestyrke. Hypnoterapi hjelper oss til å la følelsene få et annet, mer konstruktivt utløp, heller enn å spise.

Du kan lære mer om vektreduksjon ved å lytte til følgende innspilling:

Les gjerne også om fire nødvendige ting og tenk gjerne igjennom følgende spørsmål for å lykkes med vektreduksjon før du kommer til din time.

Tenk varig vektreduksjon

Vi må gjøre det som er nødvendig for at vi skal få tro på at vi kan redusere vekten. Erfaring viser at dette er det viktigste, så vi gjør dette til vår første prioritet. Vi noterer oss derfor hver eneste handling som viser oss at vi kan gå ned i vekt.

Ikke se på vektreduksjon som en diett. Dietter er noe man går på, for så å gå av, og da går kiloene lett på. Tenk langsiktig. Tenk livstilsendring. Når vi får det grunnleggende på plass vil vi miste kilo som ikke kommer på igjen.

Ikke gå på vekten i tide og utide. Legg heller merke til at klærne våre blir romsligere og at vi føler oss bedre. En vellykket dag er å vite at vi har levd sunt i dag.


  1. Legevitenskapen erkjenner at vektreduksjon er noe som har med sinnet å gjøre. For eksempel har Haukeland universitetssykehus et program som bruker terapi for å redusere vekt.
  2. Disse rådene er i samsvar med Helsedirektoratets råd for overvekt og fedme.