Sultskalaen

Sultskalaen hjelper deg til å håndtere din sult, slik at du kan gå igjennom dagen uten å spise for mye eller bli for sulten. Du blir i stand til å måle din sult, og dette hjelper deg med å slutte med følelsesmessig spising.

Festival, China

Ved å bruke sultskalaen kan du identifisere nøyaktig hvor fysisk sulten du er ved å finne nivået fra 1 til 10 (nivåer av fysisk metthet). Ernæringseksperter har brukt denne skalaen i mange år for å hjelpe klienter til å spørre, «Hvor sulten er jeg egentlig?» Den hjelper deg til å unngå sulttoppene og –bunnene.

Siden den hjelper deg til å ikke bli for sulten, vil du ikke overspise og fråtse ved gå inn i kamp/flukt-modus. Dette gjør det mulig for deg å stabilisere blodsukkeret og skjære ned på antall kalorier på samme tid. Sultskalaen hjelper deg også til å måle når du er «sunt mett», slik at du kan stoppe å spise og ikke legge unødvendige kalorier til måltidene.

Det er best å begynne å spise når du er på mellom 3 og 4 på sultskalaen, og slutte å spise når du er på 5 eller 6. Å slutte på 5 på skalaen brukes for mer aggressivt vekttap. Det betyr at du spiser litt mindre enn det kroppen din forbrenner, og det får kroppen din til å begynne å forbrenne oppsamlet fett. Det er bra!

Når du opprettholder din vekt skal du slutte å spise på 6 på skalaen. Et annet tips: Lær å ta pause! Det tar kroppen 20 minutter å forstå at den er mett uavhengig av hvor mye du spiser, så det er meget nytte å spise sakte og bevisst.

Hvis du har en sterk trang til å spise, men du ikke egentlig er på 3 eller 4 fysisk sett, kan du finne adspredelse ved å gjøre noe du liker, bortsett fra å spise; gå en tur, ta en kopp te eller kaffe, slappe av, lese en bok, skrive ned noe om hvordan du har det, ringe en venn, klappe et kjæledyr etc.

Selv om du ikke er 3 eller 4 om morgenen, skal du alltid spise frokost. Spis alltid tre måltider om dagen.

Ved å måle sulten med denne skalaen kan du spise gjennom hele dagen, kutte kalorier, stabilisere blodsukkeret, minske følelsesmessig spising, øke stoffskiftet og forbedre vekttap og velvære!

Sultskalaen

10 Stappmett: Du er så mett at du føler deg svimmel.

9 Svært ukomfortabelt mett: Du må løsne på klærne.

8 Ukomfortabelt mett: Du føler deg oppblåst.

7 Mett: Du føler deg littegrann ukomfortabel.

6 Helt komfortabel: Du føler deg tilfredsstilt.

5 Komfortabel: Du er mer eller mindre tilfredsstilt, men kunne spist litt mer.

4 Litt ukomfortabel: Du begynner så vidt å kjenne tegn på sult.

3 Ukomfortabel: Magen din rumler.

2 Veldig ukomfortabel: Du føler deg irritert og har vanskelig for å konsentrere deg.

1 Svak og lett i hodet: Mavesyren romler i magen din

(Fra Bob Greens – The Best Life Diet)