Problemmat

Det er en god ide å fjerne problemmat fra menyen. For hvis du spiser disse problemmat er det mer sannsynlig at du legger på deg, enn at du mister vekt. Vær oppmerksom på dem og begynn med å kutte dem gradvis ut fra kosten din:

Sukker får blodsukkeret til å gå opp og bli for høyt, for å så gå ned til å bli for lavt. Det er ikke bra for vekttap. Forsøk å være oppmerksom på hvor mange gram sukker det er i den maten du spiser (jo lavere, jo bedre) og forsøk å erstatt sukkerprodukter med produkter som er søtet med fruktsukker. Det finnes mange alternativer til sukker i dag.

Mineralvann er et problematisk næringsmiddel. Istedenfor mineralvann, drikk mer vann, rent eller smakstilsatt, en liten mengde eller utvannet juice eller te.

Mat med transfett er hydrogenerert, med «delvis herding» eller plantefett (palmeolje). Bruk heller sunne oljer solsikkeolje, olivenolje og rapsolje.

Fritert mat inneholder masse kalorier og transfett. For å redusere vekt bør du ganske enkelt unngå dem. Forsøk ovnsbakt pommes frites isteden. Eller du kan lage dine egne ved å skjære opp poteter eller gulerøtter i tynne skiver. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og putt dem i ovnen.

Hvitt brød får blodsukkeret ditt til å gå høyt opp, og så lavt ned, som ikke er bra for vekttap og du vil føle deg mer stresset. Bruk isteden fullkornbrød. De er gode karbohydrater – en god kilde til energi, gir brensel for musklene og er en god næringskilde som får deg til å føle deg mett lenger og stabiliserer blodsukkeret ditt.

Vanlig pasta er akkurat som hvitt brød ikke bra for blodsukker og vekttap). Spis isteden fullkornpasta, som er bedre karbohydrater, en god kilde til energi, gir brensel til muskulatur og hjelper deg å gå ned i vekt.

Melkeprodukter med mye fett inneholder mange kalorier. Hvis du drikker melk, bytt til maks 1%. Det beste er produkter uten fett.