Spis hver tredje time

Det er viktig å spise regelmessig for å opprettholde jevnt blodsukker og en god forbrenning, vi blir i bedre følelsesmessig balanse og kroppen gir lettere slipp på fettreserver.

Det er så viktig å spise hver tredje time for å stabilisere blodsukkeret, stoppe sulten og etablere en god stoffskifte. Når du spiser noe med protein hver tredje time, vil kroppen din vite at den får mat og at det er trygt å gi slipp på fett. Når vi går for lenge uten å spise tror kroppen vår at vi sulter den og at den må spare fettet som brensel. Enten om vi nå går for lenge uten å spise eller vi spiser for mye sukker, så vil blodsukkeret gå for høyt opp og så for langt ned (det er ikke bra). Kroppen blir mer anspent og går inn i en kamp/flykt-tilstand, en overlevelsesmekanisme som trer inn og får kroppen til å holde på fettet!

DSC_0737_DxO_raw

Men når du spiser hver tredje time blir kroppen din til en fettforbrenningsmaskin, og mat er brenselet som brenner i denne maskinen. Stadig påfyll av brensel og protein får kroppen til å fungere ordentlig, og vil også bygge muskulatur og øke stoffskifte. Det er dette vi vil! Når blodsukkeret vårt er stabilisert og kroppen vår føler seg bedre, blir våre følelser bedre og vi får ikke sug etter noe. Husk også på at hvis vi er under konstant press, så blir kroppen mindre i stand til å produsere hormonene fra adrenalinkjertelen som stabiliserer blodsukkeret vårt. Å spise hver tredje time stabiliserer blodsukkeret og gjør oss bedre i stand til å takle stress. Så husk at både sinnet og kroppen elsker at vi spiser hver tredje time. Det gjør det mulig for oss å miste kilo effektivt, med et smil om munnen!