Eget kosthold – jeg gjør det enkelt

Jeg gjør det enkelt med maten. Da slipper jeg å tenke så mye på mat. Jeg spiser sunn mat jeg liker og passer på å trene regelmessig.

Enkelte menn, som meg selv, er ikke så glade i å lage mat og holde på for mye på kjøkkenet. Derfor gjør jeg det enkelt. Jeg syns også det er en fordel å fokusere på enkel mat, for da slipper jeg å tenke så mye på maten.

Jeg har tidligere hatt en del kilo for mye. Da kunne jeg ofte spise for mye. Da fikk jeg dårlig samvittighet og tenkte ofte på mat. Det var smertefullt fordi jeg egentlig ikke ønsket å spise så mye og ha de ekstra kiloene. Jeg handlet mot min vilje for jeg visste at jeg ville trives bedre med i en slank kropp.

For meg gjelder det å finne ting som kan spises som også er godt. Noen av de tingen jeg liker er:
– Pæretomater. Disse knasker jeg rett som det er.
– De nye knekkebrødene. Passer fint som mellommåltid eller erstatter en brødskive.
– Reker og egg
– Skinke og ost
– Kylling
– Laks
– Oliven
– Salat med kjøtt eller reker.
– Egg. Jeg koker 12 egg om gangen, som ligger i kjøleskapet. Da kan jeg ta et hvis jeg blir sulten.- Mørk sjokolade og nøtter av og til. Nå liker jeg faktisk mørk sjokolade bedre, det smaker jo mer sjokolade!

Jeg unngår hvitt brød, pasta og poteter. Pasta og poteter greier jeg meg som regel uten, men jeg er glad i brød. Jeg forsøke å kjøpe brød med full grovhetssirkel og holde meg til 4 skiver om dagen. Jeg forsøker å unngå blandingprodukter, men spiser av og til kjøttdeig.

Ellers lager jeg meg gjerne en juice som består av 1 eple, 3-4 gulerøtter og ingefær. Jeg bruker en juicemaskin som er lett å rengjøre. Jeg har også en stavmikser som jeg stort sett bruker for å lage ingefærte, selv om ambisjonen var å lage supper.

Det er viktig for meg å trene. Jeg trener fast to ganger i uka på treningsstudio og en dag hjemme. For det meste sirkeltrening hvor jeg holder tempoet oppe for å forebygge hjerte- og karsykdommer, holde kondisen oppe og forbruke kalorier.

Det var nylig et oppslag i avisen om at trening egentlig ikke har så mye å si for vektreduksjon. Jeg er ikke enig i det. Det er trening og kosthold sammen som vil gi oss den kroppen vi ønsker. Men jeg er enig i at det ikke nytter å trene, og så spise som en hest.