Øke lysten til å bli røykfri

DSC_1619_psDet er nødvendig å ha god motivasjon for å bli røykfri. Men husk at motivasjon ikke har noe å gjøre med om du tror du klarer det eller ikke. Hvor motivert ville du være hvis du trodde at det ikke var så vanskelig?

For å bli røykfri er det nødvendig å ha en god motivasjon. Når man har god motivasjon ser jeg at mange oppdager at det er relativt enkelt å bli røykfri med hypnoterapi. Årsaken er at hypnoterapi formidler ditt bevisste ønske om å bli røykfri ut i det ubevisste. Når det gjelder vaner, og særlig uvaner som røyking, så er det i hovedsak det ubevisste som styrer. Så når du har et ubevisst ønske om å bli røykfri er det meget enklere.

Men vi trenger et sterkt bevisst ønske om å bli røykfri. Ofte sier jeg at man trenger et ønske lik 8 om å bli røykfri på en skala fra 1 til 10. Mange som kommer forteller meg at de har det, eller til og med 9 eller 10. Men enkelte har kun et ønske på 5 eller 6.

Hvis man bare har et ønske på 5 eller 6 er det nødvendig å se nærmere på hvorfor dette ønsket er så lavt. Det kan være forskjellige årsaker. Det kan være mangel på selvtillit etter mange tidligere forsøk på å bli røykfri eller det kan være at røyking fyller en funksjon som man ubevisst anser er svært viktig. Hvis det er slik med deg kan du gjøre noen tankeøvelser og se om ønsket kan bli sterkere.

Hvis du har forsøkte å slutte mange ganger uten å klare det, hva sier det egentlig om din motivasjon. Du har forsøkte å slutte igjen og igjen. Du er topp motivert.

Og hva om jeg kunne svinge en tryllestav og Sim Sala Bim – Du er røykfri. Hvor stor lyst ville du hatt til å bli røykfri da? Nå har jeg jo ingen tryllestav, men dette kan fortelle at hvis det var slik at prosessen med å bli røykfri viste seg å være mye enklere enn du skulle tro, hvor lyst ville du da ha til å bli røykfri? For mange blir overrasket over hvor enkelt det er å endre denne uvanen og bli røykfri.

Eller hva om jeg kunne hjelpe deg til å se hvilke deler av deg som syns at det er nødvendig å røyke, på tross av alle ulempene? Og hva om du begynte å forstå at denne delen kanskje kunne få dekket sitt behov på en annen måte? Da kan det være at lysten til å bli røykfri ville bli ganske så mye sterkere.

Hypnoterapi kan derfor hjelpe deg til å motivere deg på et dypere plan til å oppnå det du ønsker. Dette skjer ved gjennomprøvde metoder hvor du får en dypere følelsesmessig innsikt av deg selv. Dette leder til sterkere motivasjon.