Våre umiddelbare ønsker er begynnelsen på veien mot målet

Våre umiddelbare tanker om det vi ønsker oss er verdifull energi som vi kan bruke for å begynne på veien mot det vi ønsker å oppnå. Når vi dyrker de egenskapene som vil hjelpe oss framover og gir slipp på ting som hindrer oss, vil vi oppdage at det blir en spennende reise mot målet.

Hvis vi spør oss selv, eller noen andre, hva vi ønsker oss, forutsatt at vi ikke har noen umiddelbare problemer, så kan det oppriktige svaret ofte være at vi ganske enkelt ønsker mer penger eller få større sjans hos gutta eller jentene. Slike umiddelbare ønsker skal vi ta på alvor. Det er disse som gir oss den umiddelbare drivkraften til å begynne på veien som leder til at vi vil oppnå det vi ønsker.

Ved å se nærmere på våre umiddelbare ønsker kan det være vi ser at vi egentlig ønsker oss noe mer. Vi ønsker oss kanskje økonomisk trygghet, muligheter for adspredelse og glede, eller kanskje bare makt og kontroll. Eller vi ønsker å ta oss godt ut, at andre skal like oss, synes at vi er fascinerende og ønske å tilbringe tid sammen med oss.

Hvis vi spør oss selv om hvorfor vi ønsker disse tingene kan det være at vi syns vi av og til opplever utrygghet, tristhet eller maktesløshet. Eller at vi syns at vi ikke er så populære og interessante som vi skulle ønske at vi var.

Det er selvfølgelig helt naturlig å oppleve slike tanker og følelser. Alle gjør jo det. Det er viktig å tillate oss selv å oppleve tanker og følelser som alle mennesker opplever og innse at vi er unike og opplever disse på vår unike måte. På samme måte som vi kan oppleve trygghet, glede og mestring på vår egen unike måte. Så vi kan tillate oss selv å oppleve disse tingen, og faktisk har vi som menneske krav på å oppleve alle menneskelige følelser og tanker.

Men for å rette fokus mot det vi ønsker, så vil vi kanskje spørre oss selv hvilke egenskaper det ville vært lurt å dyrke for å oppnå det vi ønsker? Det kan for eksempel være sparsommelighet, lekenhet, takknemlighet og selvtillit. Eller det kan være å bedre helsen og knytte oss til andre mennesker. Og vi kan kanskje la disse egenskapene synke inn i oss. Tenke over dem og la de bli en del av oss. Det kan også være at vi har mange eksempler på at vi faktisk har anvendt disse egenskapene allerede. Ting vi ikke trenger for å oppnå det vi ønsker kan vi rett og slett gi slipp på.

Ved å dyrke disse egenskapene vil vi merke at vi stadig handler på måter som bringer oss nærmere det vi ønsker å oppnå. Når vi ser at vi gjør det vi trenger å gjøre for å oppnå det vi ønsker får vi selvtillit og selvfølelse. Det kan være at vårt målet endrer seg litt underveis. Veien blir som kjent til mens vi går. Det gjør det hele bare mer spennende.

God reise!