Trommemakerens råd

Jeg slår av og til på min sjamantromme som en alternativ måte å gå inn i transe, heller enn å gjøre selvhypnose eller meditere. Selv om metodene er forskjellige i det ytre, så er den resulterende indre sinnstilstanden svært lik. Forandring fryder og trommen viser vei.

Dessverre ble trommen litt ødelagt for en stund siden da den ble liggende i en varm bil i sommer. Nå har jeg fått den tilbake, ferdig fikset og den gode trommemaker Birger Mikkelsen. Tenkte jeg skulle bringe videre hans om å ha et edelt mål med det man gjør, ivareta naturen og hjelpe andre mennesker.

Det er ikke nødvendig å være religiøs for å forstå at det er en fordel å løfte blikket mot himmelen. Et edelt hjerte orker mer enn det lille. Når vet at det vi gjør er til det beste, så har vi alltid mer å gi. Vi behøver ikke å nøle, men kan handle direkte. Det er smart å tenke på andres beste, for vi lever sammen med andre. Hvis andre har det bra, så får også vi det bra. Dalai Lama omtaler dette som «å være egoistisk på en intelligent måte».