Håndlevitasjon

Håndlevitasjon kan være et interessant eksempel på at vi kan følge våre egne gode forslag. 

Håndlevitasjon kan virke spektakulært. Det kan også gi en spesiell opplevelse å føle at armen hever seg uten at det føles som en villet handling på vanlig måte.

I virkeligheten er det ikke så merkelig. Hvis vi tenker etter så har vi  lært oss å bevege kroppen automatisk på flere måter, for eksempel alle de koordinerte bevegelsene som skal til for å knyte skolissene.

For å utføre håndlevitasjon må vi først gå inn i hypnosetilstanden ved å skape en avgrenset og oppmerksom sinnstilstand. Dette kan vi for eksempel gjøre ved å bruke Elmans metode ved å putte avslapning inn i de små musklene over øyelokkene til de blir så tunge at vi liksom ikke kan åpne dem igjen.

Deretter legger du begge hendene på lårene og legger merke til følelsen mot stoffet. Kjenn at den ene hånden virker å være litt lettere enn den andre og la denne heve seg litt opp slik at bare fingertuppene er igjen. Fokuser samtidig på at øynene er som limt igjen i avslapning og la nå hånden heve seg ytterligere opp mot ansiktet, mens du hele tiden fokuserer på de tunge igjenklistrede øyelokkene. Du kan samtidig tenke at hånden er knyttet til 100 heliumballonger som drar den oppover.

Hånden begynner så å gå oppover. Det føles litt morsomt. Når hånden treffer ansiktet, går energien ut av situasjon, hånden faller til fanget og du går inn i en dyp fokusert transe du nå kan bruke til å gi deg selv gode forslag, som for eksempel «Du er fullstendig avslappet, du føler deg så bra som er mulig, akkurat her og nå».