Meditasjon

Meditasjon er nyttig for det moderne vestlige menneske. Vi trenger å stresse ned og gi slipp for å kunne sette pris på livet og menneskene rundt oss. Meditasjon er ikke spesielt vanskelig. Man trenger ikke en lang utdannelse. Det holder med å først gi slipp på det vi ellers gjør, skru av TVen eller lignende, og så fokusere på pusten og la de tankene som kommer komme, for så å gli bort og gi plass til nye. Gradvis oppnår vi en følelse av ro og velvære.

Merk at enkelte av oss vestlige har en tendens til å prøve for hardt når vi mediterer. Det er nødvendig å konsenstrere seg uten å synke sammen, men det er også viktig å ha en viss mykhet i kropp og sinn. Så ikke vær for streng med deg selv. Prøv heller ikke å fjerne alle tanker, bare la de komme og gå.

Hypnoterapi setter pasienten i transe som er meget likt meditasjon. Først roer vi kroppen, deretter sinnet, og pasienten opplever så en dyp og behagelig avslapning. Hvis man istedenfor å fokusere på et terapeutisk mål, fokusere på å fordype den indre opplevelsen av meditasjon kan hypnoterapi hjelpe en å gå inn i dyp meditasjon. Dette er en meningsfull og behagelig tilstand hvor vi føler at vi har kontakt med vårt egentlige selv. Den vi er når alt stresset og maset er lagt til side. Når du har funnet denne tilstand én gang, blir det lett å gå tilbake til den alene, uten hjelp.