Akkurat her og nå

Her er en fin øvelse jeg bruker av og til. Sett deg ned og gå inn i transe, for eksempel ved å bruke 10-1-metoden (telle fra 10 og ned til 1). Du kan finne mer informasjon om selvhypnose på å mine nettsider www.helesinnet.no under «Innspillinger»

Du skal nå la ditt indre svare på spørsmål gjennom fingerbevegelser. Finn ut hvilken finger som er ja-fingeren ved å stille et opplagt ja-spørsmål, for eksempel «Heter du <ditt navn>. Finn ut hvilken finger som er nei-finger ved å stille et nei-spørsmål, for eksempel «Heter du <et annet navn>. Still deg selv disse spørsmålene og se om du kan få til en automatisk respons. Tenk deg at du tillater den riktige fingeren å bevege seg, heller enn at du prøver å aktivt velge finger. Ofte vil du kunne kjenne hvilken finger som er svaret, uten at denne beveger seg. Det er like bra!

Du kan nå stille deg selv spørsmål som kan besvares fra ditt indre. Det er best å forholde seg til her og nå, for eksempel «Er alt bra her du sitter, her og nå?», «Kan du være glad i deg selv, her og nå?», «Kan du kjenne selvtillit til å oppnå <ditt mål>?»

Sleng gjerne på et par affirmasjoner, for eksempel, «Du tilgir alle som har skadet deg, her og nå» (Obs! At vi tilgir personen betyr ikke at vi aksepterer handlingen), «Du arbeider hver dag for å oppnå ditt mål», «Du slapper av i hele kroppen», «Du kjenner deg vel i hele kroppen».

Finn gjerne på variasjoner og bruk «Jeg» eller ditt eget navn hvis du liker det bedre.

Sitt så en stund og slapp av og ha det bra.

Lykke til!