Trommereiser og andre transetilstander

Har endelig tatt tak i min interesse for sjamanisme, eller samisk sjamankunst, som Eirik Myrhaug liker å kalle det. Jeg har forsøkt trommereiser et par ganger tidligere og ser fram til kurs 2 med Eirik til helgen.

Trommereise er det verktøyet sjamanen bruker for å veilede inn i transe. Det er som å meditere. For å begynne reisen tenker man seg at man går nedover. Under reisen fokuserer man på og snakker med kraftdyr, som representasjoner av ens indre åndsliv, eller ubevisste sinn, om du vil. Dette setter opp en kommunikasjon mellom det bevisste og det ubevisste. Samiske sjamaner er meget dyktige på dette.

Etter nå å ha meditert regelmessig i tjue år står det nå rimelig klart for meg. Alle religioner bruker transe for å veilede og hjelpe mennesker med indre vekst. Om dette er bønn, meditasjon, trommereiser eller andre transeopplevelser, så er det samme sinnstilstand som søkes. Dette er ganske enkelt noe man har funnet ut. At transetilstanden er helende for kropp og sinn.

Det er selvfølgelig ikke nødvendig å gå inn i alle mulige åndelige retninger. Men man kan gjøre det hvis man vil. Når du har kunnskap om å gå inn i transe blir alle mulige åndelige retninger mer tilgjengelige for deg, hvis du ønsker.