Healing i Tibet

I 2004 var jeg i Tibet for å starte gjenoppbygging av en klosterskole i nærheten av Kanze. Dette er en liten episode derfra. Mens vi stod å pratet om stedet, var det en som fortalte en historie om en særdeles medfølende person. Historien berørte meg, og kjente en tristhet komme over meg.

Plutselig kjente jeg at denne tristheten ble fjernet, det var som ved et trylleslag. Jeg så meg rundt, og til høyre for meg stod det en munk og så på meg. Jeg forstod umiddelbart at han hadde praktisert tonglen, en tibetansk meditasjonspraksis for å ta på seg andres smerte.

På min ferd i Tibet og ellers i livet har jeg vært heldig og møtt mange mennesker som har gitt meg mye positivt. Men akkurat denne episoden, og endringen av sinnstilstanden, var så klar, spesielt fordi jeg ikke hadde noen kontakt med han da det skjedde.