En avslapning midt i solar plexus

Det er en god ide å bli mer bevisst energisentrene i kroppen. Mange har god kontakt med de øvre. Dette er en øvelse for å få mer kontakt med maveregionen.

Mange av oss har god kontakt med hodet. Vi kjenner at det er der for å si det sånn. I dag vet vi at kroppens nervesentere ikke bare er lokalisert i hjernen. Forskjellige regioner i kroppen har også «intelligens» dvs. at de kan reagere og justere seg selv.

Solar plexus er et slikt sted. Det er faktisk mer intelligens i solar plexus enn i hjerteregionen. Men vi er ofte i dårlig kontakt med solar plexus, med mindre vi føler uro og ubehag. Men det er ikke uro og ubehag vi er ute etter i dag, vi er ute etter ro og velbehag. Ved å trene opp kontakt med solar plexus vil du utvikle ro og velbehag i mageregionen. Dette er også gunstig for regulering av mange kroppslige organer og funksjoner.

Solar plexus er kjent av vitenskapen i dag, og har vært kjent i østlige tradisjoner svært lenge, som en viktig del av nervesystemet i kroppen. I Tibet gjør man for eksempel «tummo». Men det er ikke så farlig å vite alt dette. Det er egentlig bare å gjøre det, enkelt og greit. Da vil du oppleve virkningen.

Så hvorfor ikke bare gjøre det 🙂 Det er så enkelt som bare det. Bare husk å ikke anstreng deg for mye, men gjør det naturlig. Øvelsen er spesielt gunstig for folk som sitter mye bak en dataskjerm, for det gir dårlig pust. Etter at du har øvd deg litt, må du gjerne gå inn i transe først, da virker kommunikasjonen med ditt indre enda bedre.

Pust først rolig inn og ut tre ganger. Slapp av. Pust så inn. Akkurat når du ville ha pustet ut, presser du isteden magen litt ned og ut (uten å puste mer luft inn). Deretter puster du ut ved å trekke magen inn og opp. Gjør det en gang til. Når du nå puster ut sier du til din kropp «Jeg vil ta vare på deg med trening, sunn mat og hvile». Pust så inn en gang til på samme måte. Når du puster ut sier du til din kropp «Jeg ber om at du tar vare på meg ved å passe på at alle indre organer og alt annet fungerer optimalt» Pust så inn en gang til, og når du så puster ut kan du kanskje begynne å legge merke til hvordan det sitrer av velvære ut i kroppen. Gratulerer, du er langt på vei til å få kontakt med solar plexus 🙂