Opplev mer av verden gjennom sansene

Ved å utvikle våre sanser bedre tar vi inn mer av verden. Transe er en avgrenset sinnstilstand som gjør det mulig å fokusere på bestemte sanseopplevelser. Når vi utvikler vår evne til å lytte og berøre utvikler vi samtidig vår sensualitet.

Vi opplever verden gjennom våre sanser. Våre forestillinger dannes av lyd, bilde, lukt, smak og berøring. Transeopplevelsen er i utgangspunktet en avgrenset og fokusert sinnstilstand, og det er derfor mulig å bruke dette for å trene våre sanser.

Mange mennesker stoler mest på synet – «Jeg tror ikke før jeg får se det». Vi bruker for eksempel i hovedsak synssansen for å etablere et trafikkbilde, som vi kan bevege oss sånn nogenlunde trykt i. Mye annet er dessuten visuelt, som plakater, skilt, dataskjermer og annet. Men synssansen er forholdsvis begrenset når det gjelder å skape en komplett opplevelse.

Derfor har mange et potensial for å bli flinkere til å lytte og berøre. Dessuten, den personlige utvikling som som oftest gagner oss best, er det vi ikke er så flinke på.

Det er faktisk ganske enkelt å utvikle sine auditive egenskaper ved å gå inn i transe. Man kan for eksempel ganske enkelt sette seg ned i sofaen og begynne å legge merke til alle lyder – lyder i huset/leiligheten, lyder i kroppen, lyder utenfor osv. Ganske snart oppdager vi at vi blir i stand til å høre langt mer enn det vi vanligvis er oppmerksomme på.

Det er også interessant å gjøre det når man lytter til andre som prater. Vi blir mer oppmerksomme på nyanser i stemmebruk, og hva det forteller oss. Vi kan også lytte til vår egen stemme og eksperimentere med å uttrykke nyanser.

Mange nordmenn liker å gå i skogen. Skogen tilbyr et mangfold av interessante lyder. Og selv om du som meg ikke er så ofte i skogen, så synger svarttrosten også sin vakre sang i byen.

Berøring er et annet område som vi ofte ikke tenker så mye på. Men berøring forteller faktisk veldig mye. Så begynn å legg merke til hvordan du berører mennesker og ting. Kjenn på huden eller teksturen og tillat deg selv å få en opplevelse.

Jeg leste akkurat at de fleste amerikanske menn lider fordi de ikke berører andre mennesker nok. Det gjelder utvilsomt også norske menn. Legg merke til deg selv når du er i butikken. Lar du ekspeditøren berøre din hånd når du får igjen vekslepenger? Kan du la han eller henne berøre deg og kjenne på følelsen det gir deg?

Hva med å begynne å anvende dine nyfunne evner til å lytte og berøre på de menneskene som betyr noe for deg? Dette vil ha en stor innvirkning på dine nære forhold. For ikke å snakke om hvis du tar dette inn i intime kjærlighetsforhold.