Tren sinnet og bli en bedre leder

Det er i dag en økende bevissthet blant forretningsfolk at man kan bruke hypnoterapeutiske metoder for å utvikle evner som vil gjøre en til en bedre leder og ansatt.

Geoffrey James er en kjent skribent som har en mengde artikler på hvordan man kan bli en bedre leder. Det som slår meg er at han ofte refererer til bruk av visualisering. Han forteller at han også selv har brukt disse metodene for å komme dit han er i dag. Steve Jobs fra Apple skal også ha brukt meditasjonsteknikker for å klargjøre sinnet.

For eksempel anbefaler James i Rewire Your Brain and Become a Better Leader følgende for at man skal få tro på suksess:

Lukk øynene og se for deg resultatet av din beslutning. Bruk din fantasi til å se det hele som en 3D-film i farger med surround-lyd. Tenk deg hvordan suksess høres. Tenk deg hvordan suksess føles. Hvorfor ikke tenke deg hvordan det smaker og lukter? Gjør det så virkelig at du kan føle at suksessen du har søkt oppleves i både kropp og sjel, og at det er bedre en du kunne ha forestilt deg. …

Når du så opplever følelsen av det suksessfulle resultatet, tenk så sterkt du er i stand til at alt du akkurat har opplevd – seieren av en sann suksess – allerede har skjedd. Du og ditt vinnerteam har vunnet. Det suksessfulle resultatet er i boks.

For de av dere som er kjent med hypnoterapi høres dette kanskje kjent ut. Dette er en enkel metode for å forestille seg opplevd suksess. Årsaken til at det fungerer er at det er basert på følelser. Når vi går inn i en følelsesmessig opplevelse skiller vi ikke på om den er forestilt eller virkelig. Det er derfor vi opplever følelser så virkelig på kino.

I en annen artikkel referert til på karrierestart.no om positive egenskaper en leder bør ha setter han positivitet som den viktigste egenskapen for en leder. Hypnoterapi tilbyr flere metoder for å fjerne negativitet og omdanne det til positiv læring.

Forretningsfolk og reklamefolk har lenge anvendt teknikker fra psykologien for å selge sine ideer og produkter. Dette har stort sett dreid seg om reklame- og overtalelsesteknikker.

Det virker nå som om det nå også fokuseres mer på å gjøre personlig utvikling. For forretningsfolk er det vesentlig at ting fungerer, og derfor benytter man seg nå av etablerte metoder innenfor hypnoterapi for å gjøre dette. Jeg tror dette bare en er begynnelse på hvordan forretningsfolk kommer til å bruke hypnoterapi for å oppnå sine mål og drømmer.