Påskemoro med pendulumbevegelser

Ting blir ofte mye enklere når vi lar vårt ubevisste sinn gjøre jobben, og morsommere også. Og så er det litt spennende å oppdage at vi er mer enn det vi tenker på til daglig. 

Som barn hadde jeg en venninne som var opptatt av spiritisme. Selv om vi aldri fikk gjort det i praksis, vi var nok for redde, så lot vi oss fascinere av hennes forklaringer på hvordan man brukte spiritisme-brett for å svare på spørsmål. Jeg vet ikke hvor hun hadde det fra, kanskje fra sin bestemor, om jeg skulle gjette.

Hvis leseren kunne tenke seg å være barn, så kanskje du engang syns det var litt spennende med slike ting. Denne påskeleken er litt slik. Bruke vår indre viten til å svare på spørsmål på en morsom måte. For å gjøre denne leken trenger du eller dere:
– en blyant
– en snor på 20-30 cm
– en ting med litt tyngde du kan binde fast i enden av snoren, for eksempel en nøkkel
– et papir

Se video

Tegn først noen tilfeldige streker som krysser hverandre på papirer, som en stjerne. Fest snoren til blyanten og nøkkelen, akkurat som en fiskestang.

Hold blyanten mellom tommel og pekefinger og plasser den slik at nøkkelen henger over en av strekene. La albuen være i luften. Se på en av strekene og se hvordan nøkkelen begynner å bevege seg etter den. Skift nå fokus til en annen strek, som går en annen vei, og se hvordan nøkkelen beveger seg i en ny retning. Er det ikke fantastisk enkelt?

Du kan nå se hvor flink du er med ditt bevisste sinn. Gjør bevisste bevegelser for å bevege nøkkelen langs, først en strek, og deretter en neste. Laget kanskje ikke ditt ubevisste sinn finere bevegelser?

Du kan også få den til å gå i sirkel. Bare hold blyanten og tenk på en roterende bevegelse, og se at den kommer av seg selv. Tenk så på rotasjon den andre veien, og så vil den begynne andre veien.

Tenk nå at du skal knytte en bevegelse til «Ja» og en annen til «Nei». Tenk først «Ja, det er slik,» «det er slik det er», «ja, ja , ja,» «akkurat» osv. samtidig som du er litt spent på å finne ut hva som vil bli ja-bevegelsen. Den kommer ganske snart. Gjør det samme for å finne nei-bevegelsen.

Du er nå klar til å spørre deg selv noen spørsmål. Prøv først med enkle ting som å si til deg selv, «Heter du Franz Mesmer? Du burde få opp nei-bevegelsen 🙂 Spør så, «Heter du <ditt navn>». Du burde få opp ja-bevegelsen.

Så kan du kanskje spørre noen andre spørsmål. Kanskje noe som du lurer på om du har lyst til? Har du lyst til å gå på kino med <….> eller bør du ringe og snakke med <…>?

Husk at du ikke behøver å tro at det er noe mystisk med de svarene du får. Det er bare det at de ikke kommer fra bare èn tanke du måtte velge å tenke akkurat her og nå, men heller som summen av din indre forståelse. Du kan også se på disse svarene som det du innerste inne ønsker at de skal være. Husk også at det bevisste og det ubevisste hele tiden er i kommunikasjon med hverandre.

Til slutt, hvis dere er fler, kan dere leke løgndetektor og spørre hverandre noen morsomme spørsmål.