ADHD og hypnoterapi

Voksne mennesker som lider av ADHD fungerer ofte best når de har mange jern i ilden, slik at den indre energien blir kanalisert på positive måter. Som for alle mennesker, vil dette kunne lede til stress. Det kan derfor være hensiktsmessig å lære hvordan man kan redusere stress. Selvhypnose er meget egnet til å redusere stress og mennesker med ADHD vil også ha utbytte av å lære dette.

Det kan være at personen som har ADHD trenger å gå inn i transe på en litt annen måte. For å gå inn i transe er det nødvendig å la seg bli fascinert. Som regel gjøres dette med gjennom avslapning i kroppen og i sinnet. En person som ikke har ADHD vil gjerne oppleve å bli hypnotisert ved å sitte rolig og oppleve avslapning.

For en person med ADHD kan det være nødvendig å bevege på seg isteden, for eksempel bevege seg i stolen. Enkelte trenger å reise seg, gå litt rundt, for og så sette seg ned igjen. Det er helt OK. For andre kan det være hensiktsmessig å få en mer dramatisk induksjon enn vanlig, som å oppleve en forestilt berg og dalbane-tur. Det gjelder spesielt for menn som liker action. Dette gir også en ro, som kommer av at sinnet nå kan slappe av ved å følge med på det som skjer. Det er litt som å kjenne seg rolig mens man gjør noe actionpreget, som å kjøre motorsykkel eller slalåm.

Poenget er imidlertid ikke å gjøre ting unødvendig komplisert, for enkelte som har ADHD har også konsentrasjonsproblemer. Den beste induksjonen gjøres enkelt og greit og med en viss hastighet. Dette gjelder for så vidt alle, ADHD eller ikke. Vi kan alle begynne å kjede oss hvis filmen blir langtekkelig.