Bla bakfra med hypnose

Hypnoterapi hjelper oss å se målet vi ønsker å oppnå. Det er fremdeles nødvendig å gjøre jobben, men den blir lettere og morsommere og vi får større tro på at vi vil greie det.

 

DSC_7034_DXO

Når vi søker det vi ønsker, vil vi etterhvert som vi oppnår vårt mål opparbeide en indre følelse av at det er slik. Et mål kan være å gå ned i vekt, bli røykfri eller oppnå et annet personlig mål.

Etter at vi har oppnådd vår idealvekt, personlige mål eller vært røykfrie en stund vil vi etter hvert også oppnå en indre følelse og forståelse av det vi har gjort. Poenget er at det tar tid å endre vår egen oppfattelse av oss selv.

Gjennom hypnoterapi kan vi derimot raskt få en klar forestilling av det vi ønsker å oppnå før vi faktisk har oppnådd det. Vi kan bruke transe for å gå inn i denne forestillingen og oppleve den klart og tydelig. Og vi kan se klart det vi må gjøre for å oppnå vårt mål.

Det er litt som å lese en lærebok bakfra. Vi begynner med å lese om resultatet. Deretter blar vi oss framover for å gjøre de tingene som er nødvendige for å oppnå dette. For vi må fremdeles gjøre de tingene som skal til for at vi skal oppnå det vi ønsker.

Hypnose er på mange måter en snarvei til en følelesmessig opplevelse av resultatet. Men det er viktig å huske på at vi må bla oss bakover helt til begynnelsen av historien om hvordan vi oppnådde vårt mål.

Så egentlig er ikke hypnose en snarvei. Vi må fremdeles gjøre jobben. Men det er en smartere vei. For veien blir lettere, mer interessant og det blir større sjans for at vi arbeider for å oppnå mål vi faktisk ønsker.