Transe – en naturlig tilstand på godt og vondt

Det hender klienter som ikke har opplevd transe før er usikre på om de vil få det til. Det er faktisk ingen grunn for å uroe seg.

Transe er ganske enkelt en fokusert tilstand som er interessant nok til å skape en klar følelsesmessige opplevelse. Det kan sammenlignes med en god film. Eller det kan sammenlignes med å sitte å dagdrømme om noe vi liker å tenke på, mens vi kjører bil eller gjør noe annet. Tro meg, vi er alle i transe på en eller annen måte.

Saken er at det er svært vanskelig å ikke være i transe. Mennesker har en svært høyt utviklet intelligens. Hvis vi brukte denne til bare å oppleve verden akkurat som den er, så ville vår livskvalitet bli kraftig redusert. Tenk på Ibsens «Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, så tar De lykken fra ham med det samme». Vi har vel alle en liten livsløgn eller to. Ibsen hadde sikkert et par han også.

Spørsmålet er altså ikke om vi er i transe eller ikke, det er om vi er i god eller dårlig transe. En god transe er en lærerik og behagelig prosess som er til nytte for oss selv og andre. En dårlig transe er en smertefull, egoistisk prosess som hverken gagner oss selv eller andre.

Å bare sitte foran TVen og zappe uten å tenke kan vi si ikke akkurat er så god transe. Å velge et interessant program eller god underholdning vil derimot være en god transe. Det er ikke så lett å si hva som er godt og hva som er dårlig. Mennesker er forskjellige og har forskjellige behov til forskjellige tider.

Ofte må vi rett og slett forsøke for å finne ut hva vi trives med og hva som inspirerer oss til handlinger som bringer oss nærmere det vi ønsker å oppnå. Andre ganger kan vi være åpne i utgangspunktet og dumpe borti ting som fascinerer oss.

En dyktig hypnoterpeut kan hjelpe enhver person inn i transe. Jeg har aldri møtt en person om jeg ikke har klart å veilede inn i transe. Årsaken er selvfølgelig at de som kommer til meg ønsker selv å oppleve transetilstanden for å bruke den til å oppnå det de ønsker.