Stress blant unge kvinner

De klientene jeg møter som har mest stress er unge kvinner med barn, som også er i forhold og jobb. I tillegg er det kanskje også barn fra tidligere ekteskap eller forhold. I tillegg til dette kommer ønsket om å være attraktiv og personlig utvikling. Det sier seg selv at det kan bli i overkant mye.

Det hender jeg syns jeg har litt mye stress i livet selv. Men i møte med slike klienter skjønner jeg at det har jeg faktisk ikke.

Stresset hun opplever gir fort utslag i at jobben ikke fungerer så godt som den burde. Det kan være at hun blir ukonsentrert og gjør feil. På hjemmebane er det ofte frustrerende at mannen ikke er så interessert i å snakke om problemene. Det kan være uløste problemstillinger med tidligere barn og ekser. Ved siden av kreves det å få plass til fysisk trening. Tanken om personlig utvikling, som å lese en interessant bok eller annet blir ofte med tanken.

Når man er i en slik situasjon, så er det ikke så lett å gjøre forandringer. For hun er på mange måter der hun ønsker å være. Det er bare det at det er svært krevende, og dette gir utslag i stress og forglemmelser og annet.

På mange måter er problemet at hun ønsker å fremstå som perfekt. En slags tro på at det går an å stå oppi alt dette og fremdeles ha full kontroll. Løsningen består for det meste av å tillate seg selv å gjøre feil. Hvis vi tenker etter så er det ofte slik at vi liker mennesker som gjør feil og er åpne om utforutsette hendelser som inntreffer.

Hypnoterapi er et nyttig verktøy for å tillate seg selv å gjøre feil. Faktisk kan det være artig å gjøre noen feil hver dag. Det er en helt menneskelig ting å gjøre feil. Dessuten kan vi ikke vite hva som er feil eller ikke før i etterkant. Og det som er feil kan senere bli rett, i form av uheldige omstendigheter som blir en årsak til en positiv virkning.