Den upålitelige Mr. Nice Guy

Det er ikke så gunstig å være Mr. Nice Guy. Det blir fort en kjøpeslåing som ikke er spesielt attraktiv. Dessuten oppleves det som lite stabilt. Det er bedre å erkjenne hva man vil ha og fortelle dette til verden. Det går an å plukke opp et par triks fra Mr. Bad Guy.

En del av oss menn har under oppveksten lært at det er en god ide å være høflig og ha omtanke for andre. Særlig ovenfor kvinner. Det er selvfølgelig bra. Ulempen er bare at det kan lede til det velkjente Mr. Nice Guy-syndromet.

Mr. Nice Guy er egentlig ikke så veldig «nice» fordi han ofte forsøker å få det han ønsker med nettopp å være «nice». Når han ikke lenger tror han kan få det han ønsker eller kanskje ikke lenger å ønsker å få det, slutter han ofte å være «nice» og kan bli ganske så avvisende.

Dette er årsaken til å kvinner ofte er skeptiske til Mr. Nice Guy. Mr. Nice Guy er grei å ha med å gjøre, egentlig som regel litt for grei til at det er særlig spennende. Ofte er det en handel. For når Mr. Nice Guy gir bort noe eller tilfredsstiller andres behov, så gjør han det ofte for å få noe tilbake. Og kvinner vet at når Mr. Nice Guy ikke lenger ønsker dem, så kan han lett bare la dem gå, som om de var  en del av en handel som ikke fungerte. Eller kanskje han nøyer seg med å være bitter på innsiden, mens han spiller nice på utsiden. Heller ikke så nice.

Så det er bedre er bedre å plukke opp litt selvsentrerthet fra Mr. Bad Guy, som tar det han vil ha fordi han vil ha det. Det blir mer ekte og faktisk stoler kvinner mer på dette, selv om de selvfølgelig vet at Mr. Bad Guy bare tenker på sine egne behov.

Det er selvfølgelig ikke en god ide å bli Mr. Bad Guy. Mr. Bad Guy får det ofte som han vil, men livet hans kan etterhvert bli ganske så vanskelig. Kunsten er selvfølgelig å være nok Bad Guy til at kvinner stoler på at våre intensjoner er ekte, samtidig som vi beholder Mr. Nice Guys evne til å ivareta andres behov.

Løsningen er altså å bli mer bevisst på hva vi egentlig ønsker. Og så formidle dette ønsket til omgivelsene. Det er både enkelt og vanskelig på samme tid. Bli mer rett fram. Fortell verden hva du ønsker.