Hvordan fortelle oss selv at vi elsker oss selv

Det beste måten å fortelle oss selv at vi elsker oss selv er å gjøre noe enkelt og bra for oss selv.

DSC_1034_ps_edited-1Vi kan si til oss selv at vi elsker oss selv. Det er en god ting. Det er bare det at selv om det krever sitt å si at «jeg elsker meg selv», så er det fremdeles bare ord. Siden vårt indre blir mer imponert av handling enn noe annet, så er det best å utføre en handling.

De store handlingene imponerer ikke vårt indre særlig. Det vet at disse handlingene som regel er for å imponere andre, ikke vårt indre. Det er derfor best å gjøre noe enkelt, uten å fortelle det til noen.

Det kan være så enkelt som å gå rundt gressplenen, istedenfor tvers over, og slik bevise for oss selv at vi ikke alltid er nødt til å ta den letteste veien. Eller, hvis vi alltid pleier å gå rundt, gå tvers over, og vise oss selv at vi av og til kan ta en snarvei. Eller gjøre et daglig rituale som viser at vi tar vare på oss selv. Eller det kan være å sette av litt tid for å oppleve noe fint. De små tingene, altså.