Noen ganger er det vi ønsker å bli mer glad i oss selv

Det finnes mange fine ting å fokuser på. En bedre jobb, bedre betalt, en finere leilighet, gode venner, god mat, lærerike opplevelser, utfordringer, gode rutiner, en sunn og frisk kropp, et tiltrekkende ytre, et tiltrekkende indre, fine klær, et rent hus, lykkelige barn, morsomme ting. Jeg vet ikke hva, det kan være alt mulig.

Det kan være en ide å se på noen av disse tingene og spørre om om hva er det egentlig vi ønsker. Noen ganger er det vi egentlig ønsker kjærlighet. Andre ganger kan det være å bli forstått, eller det kan være å bli lagt merke til. Ofte er det et indre ønske om å like oss selv bedre – å ha bedre selvfølelse.

Selv om mange av tingene som nevnt over er fine ting som vi kan sette pris på i livet, så kan vi faktisk gjøre det lettere for oss selv hvis vi greier å identifisere de ønskene som egentlig dreier seg om å bli mer glad i oss selv. Bare det å erkjenne at vi ønsker å bli mer glad i oss selv er jo faktisk en erkjennelse på at vi er glad i oss selv. Ofte er det lettere å bli glad i oss selv og sette pris på våre gode sider enn det er å oppnå alle mulig ting i det ytre.

Vi kan selvfølgelig si til oss selv at vi er glad i oss selv og ferdig med det. Men det er ikke så enkelt. Vår indre oppfattelse av hvordan vi ser på oss selv lytter ikke så nøye på det vi sier eller tenker. Det er mer opptatt av det vi gjør. Hvis vi for eksempel begynner å trene regelmessig eller ivareta vår egen kropp på annen måte, så vil dette gi et sterkt signal om at vi elsker oss selv – når vi vet at vi gjør det for oss selv og ikke av noen annen grunn.