Vær forsiktig med å utvikle ditt ønske for å bli røykfri

Det er viktig å være sikker på at vi faktisk ønsker å legge bort en uvane før vi fjerner våre illusjoner om det det gir oss. Ellers kan vi ende opp med et vanemønster vi er fullt bevisst den negative konsekvensen av. Ikke så morsomt.

Alle negative avhengigheter er basert på fornektelse. Vi fornekter de negative konsekvensene og innbiller oss at vi har kontroll. I virkeligheten ønsker vi ikke å gjøre det vi gjør, det er bare det at vi tror vi har det bedre når vi gjør det.

Å benytte hypnotisk coaching for å håndtere en avhengighet, for eksempel til sigarettrøyking, med et ønske om å bli røykfrie, vil vi åpne opp for dette ønsket og løfte det fram i vår bevissthet.

Hvis vi løfter vårt indre ønske på denne måten og samtidig skjærer igjennom feilaktige forestillinger om hva vår avhengighet gir oss, vil den eneste følelsesmessige og logiske konklusjonen være å gi slipp på vår avhengighet. Det er da overraskende hvor lett det er å legge bort uvanen.

Det er imidlertid nødvendig å følge dette opp med handling. Vi vil alltid ha det frie valg og ta en sigarett hvis vi ønsker. Vi må derfor velge bort dette. Vår handling må være å se oss selv som en røykfri person.

Hvis vi på den ene siden løfter vårt indre ønske og skjærer igjennom våre illusjoner uten å følge opp med korrekt handling, vil vi ende opp i en situasjon hvor vi vil ha en dyp bevissthet om skadene om det vi gjør mens vi fortsetter å gjøre det.

Det sies at man skal være forsiktig med hva man ønsker seg. Det er selvfølgelig for at vi må være sikre på at det er det vi vil. Hvis vi går igang med slike prosesser blir ikke vår uvane særlig morsom lenger. For vi har nå brutt igjennom vår fornektelse og feilaktige forestillinger.