Den fantastiske hypnosen

Hypnose er en fascinert tilstand med begrenset oppmerksomhet. På mange måter lik det vi opplever når vi er på kino eller leser en god bok som engasjerer oss.

Det er mange måter å gå inn i transe på, men den enkleste måten å gjøre det på er å bruke Elman-induksjonen, som fokuserer på en gradvis avslapning av kropp og sinn, samt en serie med tester for å overbevise om at det er tilfelle at vi er så behagelig avslappet.

Det er bare én ting som står i veien for å gå inn i transe, det er frykt. Hvis vi føler frykt kan vi ikke gå inn i transe for å få dyp kontakt med vårt indre følelsesliv for å gjøre de endringer vi ønsker å gjøre.

Hvis vi føler frykt tenker vi bare på en av to ting, enten kjempe eller flykte. Det går ikke an å gjøre hypnoterapi hvis man føler frykt. Det er selvfølgelig grader av å føle frykt, fra panikk til lett bekymring. Hvis vi bare er litt bekymret for å gå inn i transe fordi det er noe vi ikke har gjort før, så kan det godt være mulig å la den stemmen få lov til å fortelle litt mer om den frykten.

Hvis vi føler at det kan være litt skummelt å bli veiledet inn i en sinntilstand som vi ikke har opplevd før, så kan det jo være det. Men det kan også være som med andre litt skumle ting, at de viser seg å ikke være så skumle allikevel, når vi først forstår hva det dreier seg om.

Men for all det, hvis vi på ingen måte ønsker å gå inn i transe, så bør vi også føle oss trygge på at vi ikke behøver å gjøre det. Det er ganske enkelt. Det er bare å holde fast ved det normale stressnivået vi føler i hverdagen.

Men hvis vi tillater oss selv å bli veiledet inn i en slik avslappet og oppmerksom sinnstilstand, så kan vi også vite at vi har de ressursene vi trenger for å gi slipp på våre negative bekymringene og gjøre noe med de positive.