Energiarbeid

Energiarbeid tilbyr en måte å manipulere symboler på ting vi ønsker å oppnå. Det kan hjelpe oss å få tillit og mot til å kjenne på velvære eller gjøre de tingene vi ønsker å oppnå. Det er ikke nødvendig «å tro at det eksisterer». Det holder å se på det som en god film vi lager for oss selv. 

Selv om vi vet at vi på et subatomisk plan egentlig bare er energi, så er det jo ikke slik vi ser på oss selv. Vi er mennesker av kjøtt og blod, med forhåpninger og bekymringer. Når vi er syke går vi til legen som hjelper oss å bli friske. Mange vil i tillegg si at vi har en sjel som er knyttet til en høyere makt.

Sinnet påvirker kroppen. Hvis vi blir redde eller sinte fylles kroppen av adrenalin og vi blir klare for flukt eller kamp. Vi kan bruke sinnet også til å påvirke kroppen på mer subtile og gunstige måter. For eksempel kan vi meditere eller gå inn i transe og redusere stresshormoner. Det er sunt i seg selv.

Du har sikkert hørt om energisentere (chakraer) og energibaner i kroppen. Disse beskrives og brukes på forskjellige måter innenfor forskjellige retninger. Som vel forankret i vestlig medisin kan vi kanskje spørre oss hva er poenget med å snakke om disse tingene. Vi vet jo at de ikke eksisterer – de er ikke en del av kroppen.

Poenget er at de brukes for å gjøre visse typer meditasjoner som har en gunstig virkning på kropp og sinn. Når vi har et avslappet og rolig sinn fylt med glede, så påvirker det kroppen positivt. Når vi kjenner på gode følelser i kroppen, påvirkes også sinnet positivt.

Det er derfor ikke nødvendig å «tro» på disse tingene som om de faktisk eksisterte. Et greit nivå er å se på dem som en god film. Når vi går og ser en god film, så vet vi at det vi ser på ikke eksisterer, annet enn som en komplisert prosess av opptak gjort et eller annet sted av en hel mengde mennesker, men vi tillater oss allikevel få følelser og innsikt fra filmen.

Energiarbeid er å gjøre dette selv. En meget enkel måte å gjøre dette på er å gå inn i transe. Sett deg bare ned, la øyelokkene bli så tunge at de går igjen og du vet at du ikke kunne åpne dem med mindre du anstrenge musklene som holder dem, og tenk deg så at du har en varm og god følelsene i magen. Så enkelt kan det være!