Gå til kilden

Det er viktig å huske på verdien av å gå til kilden i det man ønsker å lære. 

Mye av det som markedsføres i dag har i utgangspunktet vært ganske enkle ideer som noen har satt sammen, gitt en fin innpakning og lagt på salgsdisken. Det finnes vel eksempler innenfor det meste skulle jeg tro. Innenfor transearbeid er typiske eksempler NLP og gestaltterapi.

La meg bare si at jeg ikke er noen ekspert innenfor hverken NLP eller gestaltterapi. Jeg har en viss erfaring med transearbeid.

Det er ikke det at disse systemene ikke fungerer. De gjør det. De er derfor de selger så godt og man kan ta seg en så høy pris. Men det er langt fra sikkert at det å kjøpe seg en plass inn i slike systemer er det mest optimale for å lære de tingene man ønsker.

IMG_0905_psDet er ofte bedre å gå til kilden. Gjør det i hvert fall i tillegg. Det er som regel ikke vanskelig. Som regel er det enklere å forstå de opprinnelige ideene, før noen tok dem og laget en business ut av det.

Kildene til NLP og gestaltterapi er Milton H. Erickson og Friedrich S. Perls. Særlig finnes det mange bra videoer av Perls på YouTube.

Men husk også at den ultimate kilde er ditt eget sinn.