Vær din egen terapeut

Det er en god ide å være i stand til å ta i mot hjelp. Men vi må også ta vare på og hjelpe oss selv. Vårt eget klarsinn, som vi kan finne i oss selv, vil være vår gode hjelper.

Terapi betyr å utføre en behandling for en lidelse. I praksis betyr det ofte å bistå personer med å gjøre endringer som vil hjelpe personen til å oppnå det hun eller han ønsker.

Ofte kan det faktisk være enklere å hjelpe andre enn oss selv, kanskje fordi det er lettere se hva som er fornuftig med et enklere perspektiv. I oss selv er det så mange ting som bestemmer de handlingene vi gjør. Hvis vi tar veiledning fra andre kan vi gjøre ting enklere og rett og slett gjøre noe velprøvd som fungerer.

DSCF0111Andre er ikke belemret med den frykt vi måtte ha for å ikke greie å oppnå det vi ønsker eller ikke få det bra eller hva det nå er. Andre kan rett og slett vurdere situasjonen mer nøytralt enn oss selv. Du kan sikkert tenke på noen som du gjerne skulle foreslått noe for. Ikke bare for å fortelle dem hvor skapet skal stå, men fordi du vet at det ville vært til det bedre. Hvis de da bare kunne høre. Det er jo ikke alltid folk vil det.

Men hva om vi kunne finne denne visdommen i oss selv? En visdom som er i stand til å se oss selv slik vi er og komme med de beste forslagene for at vi skal oppnå det vi ønsker.

Hvis vi kunne finne en referanse i vårt indre, som er fri for frykt for at vi skal få noe vi ikke vil ha eller at vi ikke skal få noe vi vil ha, ville vi ha mye større sjanser for at våre beslutninger vil være til det beste for oss. Denne referansen kan vi finne i meditasjon, nettopp fordi meditasjon er en tilstand som er fri for frykt som beskrevet over.

Når vi skal ta beslutninger som vi vet vil ha konsekvenser for oss kan vi først meditere for å vurdere vår beslutning i en fri og åpen meditasjonstilstand. Mange ganger vil svaret være ganske enkelt. Ofte kan det ganske enkelt være at vi bare lar tingene være som de er. Andre ganger kan det være å rett og slett være å gå til handling uten å bry oss så mye om resultatet.