Se oss selv lykkes

Det er viktig å tro på oss selv. Vi tror mer på det når vi kjenner at det faktisk er en reell mulighet. Vi kan bli overrasket over hvilke muligheter vi kan se for oss, som faktisk kjennes reelle. Det er interessant å la vårt fremtidige jeg gi noen råd til vårt nåværende jeg om hvordan vi kan oppnå det vi ønsker.

Video om å se oss selv i framtiden

IMG_0315Det er mange måter vi kan oppnå det vi ønsker. Hvis vi vet nøyaktig hva vi vil, så kan vi bare spørre noen som har gjort dette før oss om hva de gjorde, og så kan vi gjøre det samme.

Men det er ikke alltid vi er helt sikre på hvilke muligheter framtiden kan tilby oss. Hvis vi ønsker å utforske dette kan vi gjøre en morsom øvelse som kanskje vil åpne opp vår horisont mot framtiden, samtidig som vi får en forståelse av hva som skal til for å oppnå det vi ønsker. Vi kan også bruke denne øvelsen for å  trene oss selv i å se oss selv lykkes.

Det jeg mener er at vi kan se oss selv i en fremtidig situasjon, som vi har tro på. Det behøver ikke bare å være én situasjon. Vi kan se for oss flere og utforske alternativer.

Det er ikke vanskelig å tenke seg noe i framtiden. Det er egentlig bare å la det tre fram en situasjon som vi kunne tenke oss å være i. Først kan vi observere oss selv i den, deretter tenker vi oss at vi trer inn i vårt framtidige selv.

Så sjekker om vi har noen indre tro på at dette kan bli vår virkelighet. Den letteste måten å gjøre dette på er å tenke oss at vi tar fram noe som vi alltid har med oss, for eksempel mobilen, og ser på den. Hvis telefonen på en måte passer inn i situasjonen, så har vi en tro på at dette kan være en mulighet for oss.

Hvis det kjennes helt feil ut, så kan det være at vi egentlig ikke har noen indre tro på at vi kan få det til. Det betyr jo ikke at vi ikke kan få det til. Men det betyr at det blir hardere å motivere oss selv for å oppnå det.

Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å dagdrømme om å oppnå hva som helst, men det blir noe annet. Det kan være artig å ha noen fantasier om hva vi kan gjøre når vi vinner millioner i lotto eller åpner døren og ser drømmeprinsen eller -prinsessen som bare ønsker å bli kjent med oss.

Så, når vi gjort vår realitetstest med dette lille trikset, kan vi virkelig kjenne på hvordan det er å nå ha oppnådd akkurat det vi ønsket. Vi kan kjenne det i kroppen og kjenne det i sinnet. Og gjerne også kjenne  på hvordan det er å forestille oss at vi benytter noen av de mulighetene som denne situasjonen tilbyr oss.

Så kan vi tenke at vi ser oss tilbake og ser på vårt nåværende jeg og tenker at det hadde vært fint å gå tilbake for å fortelle om hvordan vi oppnådde det vi har oppnådd. Og så tenker vi oss at vi gjør nettopp det, går tilbake til her og nå og forteller vårt nåværende jeg dette. Samtidig identifiserer vi oss som vårt nåværende jeg som lytter til det som blir sagt. Nå vet vi en god del mer enn det vi gjorde før denne øvelsen.