Være fascinerende

Hvis vi ønsker å bli fascinerende, så må vi ta utganspunkt i oss selv og dyrke de tingene som gir oss den energien vi trenger for å gjøre det som trengs.

Vi lar oss gjerne fascinere av mennesker som virker å representere ting vi selv er interessert i eller kunne hatt lyst til å gjøre. Vi kan lese om dem eller vi kan møte dem i det virkelige liv. Det siste er mest interessant.

Svaret på hvordan vi selv skal bli mer fascinerende er ganske enkelt at vi begynner å gjøre det vi virkelig vil. Ingen blir egentlig fascinert av en som løper rundt for å være flink gutt eller pike for å passe inn til enhver tid.

DSC_5045_ps_smallVi blir fascinert av de som gjør det de vil. Og det kan være så mangt. For mange år siden var jeg interessert i astronomi og traff en rørlegger som hadde vært primus motor i å bygge et observatorium ved Einavannet. Han var ikke spesielt fascinerende av utseende eller det han hadde å si. Han var fascinerende gjennom sine handlinger. Hadde jeg ikke selv vært interessert i astronomi på det tidspunktet, så hadde jeg sannsynligvis ikke møtt han, og hvis jeg hadde, så hadde han vært en rørlegger, heller enn en astronom.

Hvis vi forsøker å forme oss selv til å bli en fascinerende person ut i fra hvordan vi tror vi kan fascinerer andre, så har vi små sjanser for å lykkes. Hvis vi isteden tar utgangspunkt i våre egne ønsker og kreative potensiale, så vil vi med sikkerhet møte mennesker som blir fascinert av oss.