Sofameditasjon

Det vil kanskje være vanskelig å overbevise enkelte, men dette er faktisk ikke å ligge å dra seg på sofaen, selv om det kan virke slik og også er meget behagelig.

Dette er en veldig god type meditasjon å gjøre etter en lang arbeidsdag. Man skulle kanskje tro det er latskap å legge seg på sofaen i 20 eller 30 minutter (sett telefonen på ringing), men det er det ikke. Det er sofameditasjon.

For å gjøre sofameditasjon trenger vi en sofa som er lang nok, et teppe over bena og puter i ryggen. Sånn ja. Deretter lukker vi øynene og teller nedover. Nå kan vi bli klar over at det ikke er så lett å telle jevnt nedover. Vi er kanskje mer slitne enn vi trodde. Så vi teller ned en gang til. Og enda en gang. Helt til det blir en fin og jevn telling på hver utpust, helt ned og sier til oss selv: «Jeg er fullstendig avslappet og føler meg vel i hele kroppen» og kjenner at vi er det. Da vet vi at vi er i transe.

Så, nå vi er nede og klare i sinnet kan vi kjenne at vi gradvis går inn i drømme. Nå kan vi drømme en kort stund for å ubevisst bearbeide alle inntrykkene vi har hatt i løpet av dagen.

Så våkner vi, kanskje av oss selv før telefonen varsler. Mens vi ligger der, tar vi tak i et av drømmebildene og ser det fra et annet perspektiv ved å tenke oss at vi er «den eller det andre» i drømmen. Det er ikke nødvendig å tolke. Poenget er å oppleve. Gå igjennom drømmen fra et annet perspektiv. Det kan være «den andre eller det andre» kunne ha sagt noe. Hva ville det vært?

Så, uansett om vi fester lit til denne detaljerte forklaringen på sofameditasjon eller ikke, så kan vi våkne uthvilt og klare for en kreativ kveld til det beste for oss selv og andre.