Måle personlig fremgang

Den enkleste måten å bedømme om vi er på «rett vei» er å se om vi får fler meningsfulle relasjoner eller ikke.

Uansett hva vi gjør er det nødvendig å føle at det er meningsfullt. Om det så er å bare slappe av på sofaen – gjøre sofameditasjon 🙂 . Om vi interesserer oss for personlig utvikling så trenger vi å vite at vi er på riktig vei.

Det er ikke alltid så lett å bedømme det vi selv holder på med. I utgangspunktet har vi jo gjerne en tro på at det er mening i det vi gjør, ellers ville vi jo ikke gjort det. Som oftest er det allikevel rom for litt justering underveis. Men hva skal vi da justere etter?

Den enkleste rettesnoren er våre forhold til andre. Hvis vi opplever at vi får flere meningsfulle relasjoner, så kan vi ta det som en tegn på at vi er på riktig vei. Hvis vi føler at vi mister relasjoner, som har et potensial for å være meningsfulle, så kan det være at vi bør justere kursen.

Men det kan være greit å huske på at det ikke er nødvendig å være venner med alle. Det kan dessuten være en god ide å kutte ut bekjentskaper som utnytter oss eller bare suger energi.