Nye venner

Selv om det er fint med venner vi har, så er det en god ting å gjøre noen nye ting for å finne noen nye venner. For å opprettholde vennskap i livet må vi også finne nye vennskap.

Dave Elman, en av forrige århundres største hypnotisører fortalte ofte om en eldre, litt vanskelige mann, som hele tiden fikk seg nye venner. Siden han hadde en vanskelig personlighet var det nok slik at han mistet noen også, men poenget var at han hele tiden skaffet seg nye.

Vi behøver ikke være vanskelige for å miste venner. Folk flytter, blir opptatte eller forsvinner ut av livene våre på mange måter. Hvis vi ikke hele tiden finner nye venner fører det til å vi gradvis kjenner færre og færre.

Når vi blir eldre kan det noen ganger være slik at vi aksepterer at det er slik det er. Men det er ikke nødvendig. Så lenge vi kan bevege oss rundt, så kan vi også oppsøke steder der det er mennesker og prate med dem og bli kjente med nye.

For noen, som min kjære mor, virker dette nærmest å gå av seg selv. Mens andre, som undertegnede, er nødt til å ta seg litt sammen og oppsøke forskjellige miljøer for å bli kjent med nye mennesker.

Det er selvfølgelig ikke nødvendig å finne 100 bestevenner. Det er for mange for de fleste. Men det er en god ide å finne noen som vi kan dele våre indre opplevelser med. Alle vet at alle barn trenger en bestevenn. Hvis de ikke har en, så lager de seg ofte en fantasivenn. Så sterkt er dette behovet.

Det behøver jo ikke å oppta absolutt alle ressurser vi har. Vi kan jo ganske enkelt bare gjøre noe annet en gang i blant, engasjere oss i noe nytt. Og så kan vi se hva som skjer.