En burde til byrde

Det er mange ting vi burde gjøre. Vi bør for eksempel trene og spise sunt. Vi bør som regel også lytte til andres synspunkter for å utvide våre egne.

Men det kan fort balle på seg, slik at vi hele tiden løper rundt og gjør ting vi burde. Det blir det stress og som regel kommer det ikke så mye bra ut av det. Da har burde blitt til byrde.

Derfor er det bedre å finne ut hva vi ønsker å gjøre for oss selv, hva vi egentlig vil. Mange av tingene vi syns vi bør gjøre, er ting som vi tror andre syns vi bør. Som regel stemmer ikke disse tingene. Hvis vi absolutt ønsker å gjøre det vi tror noen andre syns vi bør gjøre, så bør vi heller spørre.

Burde er jo ofte ting vi egentlig ikke må. Den kommer i utgangspunktet med en slags bakdør som vi alltid kan bruke, nettopp fordi vi ikke er nødt til å gjøre det. Da blir det lett å gi opp.

Så heller enn å bruke burde for å motivere oss burde 🙂 vi heller si ting som «Dette vil jeg, dette er min ønske og dette kommer jeg til å gjøre». Da har vi langt større muligheter for å lykkes.