Gulerot, heller enn pisk

Det er en god ide å ikke tvinge seg selv for mye, men huske på at når vi liker det vi gjør, så blir alt mye enklere.

Det er lett å tenke at vi må bruke pisken eller riset bak speilet, eller hva det nå er, for å få oss til å oppnå det vi ønsker. Og det fungerer til en viss grad. Det er til tider nyttig å bruke ren viljestyrke for å komme seg over dørstokken eller si «Nei, takk» til noe vi ikke vil ha. Men det gir liten livskvalitet når strikken hele tiden klemmer hardere. Som regel ender det med en sprekk på en eller annen måte.

Men det finnes en annen vei. Jeg lurer på om du kan tenke på en situasjon der du lot deg selv flyte av gårde, «in the zone», som det heter, og hvordan tiden fløy og før du visste ordet av det hadde du gjort en hel masse? Hvor mye bedre var ikke det? Og hvordan hadde det vært hvis selve livet kunne leves i en slik sone? Det er et meget bra mål i seg selv.

Hypnoterapi er velegnet til å knytte behagelige følelser til de oppgaver som vi vet vi må utføre for å oppnå det vi ønsker. Da blir livet mye bedre. For vi kan ikke bare leve i framtiden, ventende på at vi skal oppnå det eller det for at alt skal bli bra. Vi må leve og nyte livet her og nå. Når vi nyter livet holder vi lengre ut, i visshet om at det vi gjør bringer oss nærmere vårt mål. Og som du sikker har lagt merke til, mennesker som nyter livet er mye hyggeligere å være sammen med.