Grønn, grønn, grønn

Dave Elman er en av det tyvende århundrets største hypnotisører. Han var ikke selv medisiner, men underviste et stort antall leger og tannleger. Hans induksjon (for å lede en person inn i transe) er berømt fordi den går så raskt og at den «alltid» virker. Den kalles Elman-induksjonen og du finner den på YouTube.

En annen effektiv metode han anbefalte å lære seg var å gi seg selv bedøvelse og avslapning ved å si ordene «grønn, grønn, grønn». Dette har tre fordeler. For det første vil man kunne gi selv selv bedøvelse ved hjelp av et positivt forslag. For det andre vil man forstå at man kan programmere seg selv med gode forslag som vil fungere. For det tredje vil en dyp avslapning i kjeveregionen føre til økt spyttproduksjon. Dette tolker kroppen som et tegn på at du er avslappet, og da vil du oppleve at du blir avslappet. «Grønn» er selvfølgelig bare et ord vi bruker for å assosiere til ting som vår, vekst, liv, fred og ro og samtidig holde andre tanker borte der og da.

Måten han sa det på var som følger. Lukk øynene og si «grønn» første gang. Nå tenker du at det siver inn avslapning inn i kjeven og tanngarden. Si «grønn» andre gang og tenk deg at du er hos tannlegen og får en bedøvelsessprøyte, se for deg at bedøvelsesmiddelet går fra sprøyten og inn i din kjeve. Du kan så gi slipp på fantasibildet. Kjeven kommer til å fortsette å bli følelsesløs av seg selv. Si «grønn» en gang til og åpn opp øynene og kjenn at kjeven nå er bedøvet. Med litt øvelse skjer det hele på et blunk. Det er selvfølgelig ikke så nøye om du forkorter litt eller gjør det litt annerledes.

Elman anbefalte å gjøre dette 5 minutter hver dag i to uker. Da vil du garantert få resultater. Du kan gjøre det hvor som helst, andre ser bare at du blunker.