Koblingen mellom kropp og sinn

Nyere forskning viser nå at det er en klar kobling mellom kropp og sinn. Sinnet påvirker kroppen og kroppen påvirker sinnet. Som vi sier på folkemunne, «det er ikke hvordan vi har det, men hvordan vi tar det». Med andre ord, vår innstilling har en stor betydning.

Den mest negative innstillingen er stress og depresjon. Hvis vi lider av en sykdom er det lett å merke at stress gjør den verre. Og vi behøver ikke å vente på en alvorlig sykdom for å forstå dette. Test det ganske enkelt ut neste gang du har vondt i halsen eller noe annet. Sett i gang med noe stressende og se hvordan det går.

Se gjerne «The Connection: Mind Your Body»: https://www.theconnection.tv

Så det beste vi kan gjør for oss selv er å redusere stress. Hypnoterapi og meditasjon er velegnet for å redusere stress. Selv har jeg meditert siden 1996 og er ikke i tvil om at en av de beste tingene vi kan gjør for oss selv er å meditere. Forskning viser nå at når vi reduserer stress øker vi kroppens evne til å hele seg betraktelig.

Foruten for å redusere stress er det viktig å ha meningsfull kontakt med andre mennesker. Mennesker som er syke finner ut at de mestrer sin situasjon bedre når de har kontakt med mennesker i samme situasjon. Så tenk igjennom om du deltar sammen med andre mennesker i et fellesskap som er meningsfullt for deg. Det burde vi alle gjøre.