Nevroplastisitet

Senere forskning viser at eldre mennesker som trener produserer muskler akkurat som yngre. Det viser seg at dette også gjelder for hjernen.

Tidligere trodde man at hjernens deler hadde spesifikke oppgaver, f.eks. en spesiell del som bearbeidet synsinntrykk. Slik er det ikke. Hjernen er plastisk og selv om den har organisert seg selv siden vi ble født, så kan det alltid organisere seg på nytt. Det er ikke nødvendig å bli stivsinnet selv om man blir eldre. Et fleksibelt sinn er mye bedre i stand til å møte verden enn et sinn som ikke er det.

Så ettersom vi blir eldre er det viktig å aktivere hjernen. Dette kan man gjøre med å for eksempel lære seg et nytt språk eller man kan bruke veldokumentert hjernetrim, som det for eksempel tilbys på www.brainhq.com. Det er morsomt, og ikke er det dyrt heller.

Dette er også gode nyheter hvis man skulle lide av slag eller en annen lidelse som påvirker sinnet. Disse tingene er det mulig å trene opp.

I tillegg til å trene opp sinnet med slike øvelser er det også viktig med restituering. Meditasjon og transe gir dyp restituering av hjernens nevroner. Dette øker læring effekten.