Se problemmat med varmt eller kaldt blikk

For å etablere en sunn livsstil og nå ønsket vekt er det nødvendig å få på plass fire ting: regelmessige måltider, unngå problemmat og ha kontakt med metthetsfølelsen og være i aktivitet.

Mange syns det er en utfordring å unngå problemmat, som f.eks. godteri. Det kan være at vi handler på impuls. Og når vi først har fått det hjem, er det fort gjort å spise på impuls. Så neste gang du er i butikken forsøk å se på problemmat med et kjølig blikk. Hva betyr det? Jo, det betyr å se sjokoladen for det den egentlig er: sukker og fett. I verste fall usunt fett som kokosfett eller, enda verre, transfett. Det er en god øvelse å umiddelbart være i stand til å se tingene for det de faktisk er.

Men så er det andre ganger, når vi planlegger en kosestund, kanskje sammen med noen vi liker, eller kanskje alene, at vi ønsker å unne oss noe godt. I slike situasjoner kan vi se på problemmaten med et varmt blikk. Den kan gi oss gode følelser, særlig når vi deler den med andre.

Vi må akseptere at problemmat har det med å dukke opp foran oss. Dette gir oss tanker og følelser. Da er det viktig at du tar kontrollen og ser på den med et varmt eller kaldt blikk alt ettersom hvordan du ønsker at disse tankene og følelsene skal påvirke deg.