Humor

Det sies at «en god latter forlenger livet», og det er vitenskapelig hold for deg. Når vi ler, slapper vi av i bukmusklene, trener lungene og øker oksygennivået i blodet. Det er på en måte som en indre joggetur.

Videre utløser latter kjemikalier i hjernen som kalles katekolaminer (dopamin, adrenalin etc.). I visse situasjoner stimulerer disse kjemikaliene til «kamp eller flukt», som kan hindre tilfriskning. Men en økning av noen av disse blodet kan også redusere betennelse ved å aktivere deler av immunforsvaret. I tillegg økes konsentrasjonen av endorfiner. Latter demper derfor smerten direkte og bidrar også til å dempe betennelser.

Når det passer og klienten er klar for det, er jeg ikke redd for å bruke litt humor i behandlingssituasjon. «Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det» sies det, og humor har med det å gjøre.

Her er noen vitser om hypnose jeg syns var litt artige: https://www.pinterest.com/cambshypnosis/hypnosis-funny-pictures/

(jeg har ingenting med pinterest. com å gjøre)