Fødsel og avslapning

Når kvinner skal føde blir de ofte oppfordret til ikke å kjempe mot veene. Det er ikke alltid så lett å gjøre det man skal gjøre når man ikke skal gjøre noe. Det som menes er at man skal slappe av og la veene komme automatisk. Når man får til det går fødselen mye raskere.

Det finnes ingen bedre måte å slappe av på gjennom en fødsel enn bruk av hypnoterapi. Ved å lære selvhypnose kan du selv sette deg i transe når du skal føde. Transe er en avgrenset, men meget oppmerksom sinnstilstand. I transetilstanden kan du lære deg å slappe av og ikke kjempe mot veene. Transetilstanden er også utmerket til å sjalte bort smertefølelsen.

For å benytte hypnoterapi gjennom en fødsel er det best å lære seg slik avslapningsteknikk en god tid på forhånd. Når vi vet at vi kan føre oss selv inn i avslapning og samtidig ha smertekontroll blir veien til fødselsstuen mye lettere.