Balansert positivisme

Vi vet i dag at vi ikke er ofre for våre foreldres dårlige gener. Gener er bare et potensial som kan aktiveres av forskjellige omstendigheter. Et eksempel på slike omstendigheter er hormonbalansen i kroppen. Vår hormonbalanse påvirkes av våre handlinger, tenkemåter og næringsinntak.

Det er derfor belegg for at vår mentale tilstand kan endre vår fysiske tilstand. Dette har gitt opphav til en positivisme hvor alt vi behøver å gjøre er å tenke og handle positivt. Og det er selvfølgelig en god ide. I tillegg kan vi gi oss selv positive affirmasjoner (selvsnakk). Mye tyder på at en positiv innstilling og sunn livsstil kan være avgjørende for hvordan vi heles i et sykdomsforløp.

Men det er klart at å tvinge seg inn i en positivitetstranse hvor man hele tiden gjentar positive affirmasjoner ikke vil være av det beste. Dette er lett å merke hvis vi går inn i transe og gir oss selv for mange positive affirmasjoner. Etterhvert vil dette resultere i negative bilder. Vårt indre vil streve etter balanse ved å skape noe negativt. Og klarer vi ikke selv å ta dette til oss og opprette balanse, kan det være at våre omgivelser begynner å bli mer negative for å skape denne balansen. Vi begynner å oppfatte at andre mennesker er negative, og de kan faktisk bli det også, på grunn av vår egen positivitet.

Så hva kan vi gjøre? Vi kan ikke bare endre på ting vi å kjøre på med positivisme. Vi må først akseptere situasjonen som den er. Det at vi aksepterer situasjonen betyr ikke at vi ikke skal forandre den. Men faktisk er det nødvendig å akseptere den for å forandre den. Så er det nødvendig å rette sinnet mot det vi ønsker å oppnå. I denne prosessen er det lurt å lytte til vår indre stemme og sette de tingene vi ønsker ut i livet som om vi mener det. Da vil det komme flere forslag, og vi vil komme nærmere til å få det livet vi ønsker oss.

Det er selvfølgelig ingen spesiell grunn til å omgås mennesker som er negative. Men det er faktisk lurt å være litt forsiktig med å omgås mennesker som monopoliserer positivitet. Da blir det ingenting igjen til oss.

Men for all del, husk at du bare ønsker det beste for deg selv og smil når du ser deg selv i speilet 🙂