Selvhypnose, selvtillit og sensualitet

Jeg holde et foredrag på Unity Senter i Oslo om ovenstående. Jeg tenkte først å snakke om hypnoterapi generelt, men senterleder Einar ville gjerne ha noe som kunne gi løfte om en litt mer interessant opplevelse. Så da ble det det.

Uansett, selvhypnose er meget nyttig å lære seg. Jeg lærer det bort til alle mine klienter. Selvhypnose er enkelt å lære, det tar kort tid og det er helt gratis. Jeg syns virkelig alle burde lære seg selvhypnose. Det er lettest å lære selvhypnose når man en gang har vært i transe selv. Så jeg får tilby tilhørerne å gå inn i transe.

Det er egentlig ikke så mye som skal til. Man pleier å si at det eneste som trengs er at vi overgår den kritiske faktoren mellom den bevisste og den ubevisste delen av sinnet. Men hva betyr egentlig det? I praksis betyr det at vi er skaper en forestilling som vi velger å opprettholde.

For eksempel kan vi, med lukkede øyne, velge å tro at musklene som styrer øyelokkene våre er så avslappede at vi ikke kan åpne dem, med mindre vi spenner disse små musklene igjen. Det er selvfølgelig sant, det er ikke det. Men det er noe mer. Det er på en måte slik at det å akseptere denne forestillingene skaper en ramme for en spesiell sinnstilstand. Denne sinnstilstanden er transe. En avgrenset og fokusert sinnstilstand, som man som regel definerer det som.

Ved å gjenta denne prosessen blir vi raskt i stand til å ta oss selv inn i en «her og nå»-opplevelse, som vi begynner å innse kan være fullstendig ubekymret. Det er svært få ting vi ikke kan leve med akkurat her og nå, når vi sitter slik i transe. Å utvikle en slik evne gir selvtillit.

Og så var det sensualitet. Jeg tenker på det som en evne til å oppleve behagelige sanselige opplevelser. Vi får se litt hva jeg kommer til å si og gjøre om akkurat dette. Men det er jo ingen tvil om at en behagelig og avslappet tilstand forankret i nuet er et godt utgangspunkt for sanselighet.

For en tid tilbake ble vestlig vitenskap forbløffet over østlige yogiers evne til å påvirke pulsen ved tankens makt. Det er egentlig ikke så vanskelig. Jeg kan love at transe ikke står i veien for at hjertet begynner å banke fortere.. Jeg sier ikke mer 😉