Hukommelse og frykt

Hukommelse er egentlig ikke et bibliotek av sanseopplevelser, som bilder, lyder og lukter. Faktisk er det slik at når vi husker noe, så reproduserer vi sanseopplevelsen. Fordi transe er en avgrenset og fokusert sinnstilstand, er den egnet til å gjenoppleve tidligere sanseopplevelser. Det er rett og slett enklere og fokusere på vårt indre når vi er avslappet og fokuserte. Mange blir overrasket hvordan kroppen er i stand til å reprodusere minner, tanker og følelser når vi er i transe. Det gir ofte en innsiktsfull opplevelse, som kan hjelpe oss å oppnå det vi ønsker.

Frykt er hemmer hukommelsen. Tenk jernteppe. Frykt kan selvfølgelig være nyttig, som å flytte seg når Oslo-trikken kommer durende (den stopper ikke og veier 65 tonn). Men det går også an å kjenne på en udefinerbar frykt, det kalles da gjerne angst. Angst holder oss hele tiden klar til å kjempe eller løpe og hemmer andre prosesser, som hukommelse.

Frykt og angst er faktisk også det eneste som kan hindre deg å gå inn i transe. Det positive med dette, er at når du får tillit til en person som kan veilede deg inn i transe, så viser du også deg selv at du kan gi slipp på angst og frykt. Det vil du merke ha positive virkninger på andre områder i livet ditt, for eksempel at du vil huske bedre.