Legg bort den første og bland inn det beste

Jeg skal holde et foredrag i neste uke og tenkte jeg skulle forberede meg mentalt. En fin måte å gjøre dette på er å «legg bort den første og bland inn det beste». Det gjøres ved å tenke seg at vi er i en situasjonen og registrere ubehagelige følelser. Vi identifiserer den sterkeste av disse og så tenker vi oss at vi skyver den til side.

Den neste følelsen vi identifiserer skyver vi ikke bort, men tenker oss at den manifesterer seg som en krystallkule med en farge i den egen hånden. Deretter tenker vi oss at en god egenskap som ville kunne motvirke denne følelsen, og lar den manifestere seg som en farget krystallkule i den andre hånden.

Deretter tenker vi oss at de to krystallkulene trekkes mot hverandre og tillater at krystallkulene beveger seg. Når de «treffer» hverandre blir de til én kule med en ny farge. Denne trykker vi inn i brystet og kjenner hvordan denne energien sprer seg i kroppen.

For å fortelle hva jeg gjorde. Først gikk jeg inn i transe. Så tenkte jeg først at jeg var redd. Denne følelsen skjøv jeg til stede. Deretter tenkte jeg at jeg gruet meg. Den la jeg også bort.

Så kjente jeg at jeg var redd for at jeg ikke hadde nok å si. Den tanken/følelsen lot jeg manifestere seg som en gul krystallkule i venstre hånd. Deretter tenkte jeg at grundig forarbeid ville motvirke dette, og lot dette manifestere seg som en brun krystallkule i høyre hånd. Så førte jeg dem sammen og de ble til en oransje krystallkule jeg så trykket inn i brystet og kjente energien gå ut i kroppen.

Deretter kjente jeg at jeg var redd for å bli oppfattet som kjedelig. På samme måte manifesterte jeg dette som en blank krystallkule i venstre, og tenkte og motsatsen ville være å være litt morsom, som jeg manifesterte som en blå krystallkule i høyre. De kom sammen som en lyseblå kule, som jeg trykket inn i brystet.

Nå gleder jeg meg virkelig til å holde gjøre et grundig forarbeide og holde denne presentasjonen.

Poenget med dette er å legge bort den første reaksjonen, som ofte kan være for sterk og uklar til å arbeide med. Og gjerne også den neste som kommer opp. Når vi kjenner at det vi er redd for blir mere konstruktivt kan vi blande inn noe som vil motvirke dette. Det som skjer, er at også den første sterke reaksjonen vil bli påvirket av denne prosessen. Det er litt som vi går under den sterke reaksjonen og jobber dypere.

Dette kan fint brukes i mange sammenhenger, for eksempel i en intervjusituasjon eller kanskje hvis vi tenker å sjekke opp noen eller ta kontakt med noen vi liker. Så bare legg bort den første reaksjonen og bland inn en konstruktiv egenskap i dybden.