Din egen TV-serie hvor du går i mål

Dette er en øvelse for å unngå unødvendig problematisering og hente inspirasjon fra andre.

Ta deg selv inn i transe ved hjelp av selvhypnose.

Når du er god og avslappet, tenker du deg at du skrur på TV-en. Første episode i et program hvor du har hovedrollen kommer opp! Programmet handler om at du jobber for å oppnå ditt mål. Hvilke andre mennesker er der og hva er det som skjer? Fokuser på hvor lett det er å bale med problemer. Nå, istedenfor å bli mer frustrert, stempler du bare hele TV-skjermen med «NEI» i rødt.

Deretter setter du på neste episode. Nå bytter du ut deg selv som hovedrolleinnehaver med en person, virkelig eller forestilt, som har de kvaliteter og egenskaper som du vet er nyttig for å oppnå ditt mål. Du kan også bytte ut noen andre roller for at det skal bli mer konstruktivt. Se hvor lett det nå er å gjøre de tingene som skal til for at du skal oppnå ditt mål. Klink følgende stempel på skjermen med gullskrift «BEDRE«.

Så kommer tredje episode. Nå spiller du igjen hovedrollen og gjør akkurat som den personen du henter inspirasjon fra. Når du merker hvor lett det nå går, stempler du skjermen med «BEDRE OG BEDRE» i gullskrift.

Etter at du går ut av transe kan det være at noen av disse tankene kommer tilbake, at det nå går bedre og bedre for hver dag, og at alt du gjør bringer deg nærmere det du ønsker å oppnå. For hvert skritt du tar blir det bare bedre og bedre.