Døren til intuisjon

Du kan utvikle din intuisjon ved å bruke følgende program over 20 dager. Det tar bare en kort stund hver dag, og det er meget behagelig og avslappende. Du må først lære deg selvhypnose.

Gå ned de ti trinnene på vi mot transetilstanden. Når du har kommet halvveis ned, til trinn fem, sier du til deg selv, «Det går bedre og bedre for hvert steg». Når du har kommet helt ned sier du til deg selv, «Du er fullstendig avslappet og føler deg vel i hele kroppen.»

Tenk deg at du kommer ned i en gang med en dør. På døren står det «Intuisjon». Det er inngangsporten til din intuisjon. Gå inn døren. Inne i rommet er det et speil, en tv, et bord og en sofa.

For hver dag du gjør dette tenker du at du gjør som følger (du kan bruke din intuisjon og endre på rekkefølgen eller plukke det som passer deg), før du legger deg ned på sofaen og slapper av fra topp til tå:

Dag 1: Det står et fat med oppskåret frukt på bordet. Se hvilken frukt som ligger der. Legg merke til former, farger og lukter. Plukk opp tre stykker. Kjenn hvordan det føles å holde dem, å spise dem. Legg deg ned på sofaen og slapp av.

Dag 2: Tenk deg at du går bort til speilet. Studer deg selv. Se på ansiktet ditt. Hvordan er håret? Hvordan er huden? Ser du energisk eller trett ut? Ser du ung eller gammel ut? Er huden glatt eller rynkete? Er du i form eller ikke? Hvilke klær har du på deg? Hvordan er kroppsholdningen?

Dag 3: Tenk deg at du møter du en venn du ikke har sett på lenge. Kjenn hvordan det føles. Hva snakker dere om? Hva sier hun eller han?

Dag 4: Tenk deg at det er en dør i rommet som leder ut til en eng hvor du kan se huset eller leiligheten der du bor. Studer boligen din. Hvordan ser utsiden ut? Dører, vinduer, fasade? Hvordan er innsiden? Vegger, tak, gulv, møbler?

Dag 5: Tenk deg at du går ut i engen. Legg merke til blomstene. Hør lyden fra en liten elv som renner forbi. Lytt til fuglekvitter. Føl deg til rette. Se boligen din omhyllet av et beskyttende hvitt lys og tenk deg hvor fint det er. Ta med en bok, et musikkinstrument eller en venn inn i huset, slik at det blir enda bedre. Bli så lenge du ønsker.

Dag 6: Tenk deg at du legger deg ned på sofaen og kjenner på følelser i kroppen. Tenk deg at i natt vil du legge merke til hva du drømmer.

Dag 7: Tenk deg at du går ut på engen og legge deg ned. Legg merke til om du bekymrer deg for noe. Hvis du gjør det, stempler du det med «Bekymring» og for eksempel «Problemer med sjefen», pakker det sammen og hiver det ut i elven.

Dag 8: Tenk deg at du går ut i engen. Se på deg selv oppnå et viktig mål i livet. Sett pris på fruktene av det du har oppnådd. Hvis du kjenner på reservasjoner eller hindringer, så binder du disse sammen og kaster dem i elven.

Dag 9: Tenk deg at du setter deg ned ved bordet. Din favorittmat blir servert. Gled deg over det du spiser. Vil du har frukt eller kake til dessert?

Dag 10: Tenk deg at du legger deg ned og slapper av i alle musklene. Tenk deg at det skjer noe fint, at du vinner i lotteri, får en forfremmelse eller at en venn ringer og forteller deg en god nyhet.

Dag 11: Tenk deg at du går ut og legger deg i engen. Se om du husker noen av drømmene du har hatt i det siste. Var de behagelige eller skremmende? Pakk sammen det som er skremmende og kast det i elven. Har drømmende et budskap til deg? Er det drømmer som gjentar seg?

Dag 12: Tenk deg at du legger deg i engen. Kjenn etter hvordan det er i kroppen. Hvis det er noen steder du føler ubehag, tenker du deg at du masserer disse stedene. Tenk deg at du masserer alle indre organer slik at de fungerer optimalt.

Dag 13: Legg deg i engen og tenk på hvilke endringer dine drømmer forteller deg at du bør gjøre. Tilgi deg selv hvis drømmene dine har et frustrert uttrykk.

Dag 14: Tenk deg at du legger deg på sofaen og tenker på mennesker du ikke liker. Tenk over om du kan tilgi dem, uten at du behøver å akseptere det de gjorde.

Dag 15: Tenk deg igjen at du går til engen. List opp alle dine skavanker, pakk dem sammen og hiv dem i elven. Tilgi deg selv for alt du har gjort og se deg selv som en ny person, med nye egenskaper som erstatter dine gamle skavanker.

Dag 16-20: Tenk deg at du går ut i engen og at det kommer en person du ser opp til, en mann eller dame med mye visdom og kjærlighet. Tenk deg at du diskuterer dine problemer med han eller henne. Lytt til hva han eller hun forteller deg.

Når du er ferdig tenker du deg at du legger deg ned på sofaen i intuisjonsrommet og slapper av i hver eneste muskel i hele kroppen, fra topp til tå. Legg merke til følelser og tanker. Slapp av i alle muskler du ikke behøver å bruke akkurat nå og gi slipp på alle tanker du ikke behøver å forfølge akkurat nå. Når du er ferdig tenker du deg at du sakte og rolig kommer tilbake, at dine øyne bades i klart kildevann og at du våkner frisk og uthvilt, klar for hva det enn måtte være som ligger foran deg.